Politie krijgt steeds vaker beelden privécamera.

bronvermelding: 26-6-2018 AD.NL

Nederlanders kiezen steeds vaker voor camerabewaking van huis en haard: webwinkel Bol.com ziet dit jaar een verdubbeling van de verkoopcijfers, online shop CoolBlue merkt dat mensen steeds geavanceerdere en kostbare sets kopen ‘met twee of meer camera’s’. In totaal telt Nederland naar schatting anderhalf miljoen bedrijfs- en privécamera’s. Lees verder… ( bron AD.nl)

De bewakingscamera rukt op en hoe. Ook wij krijgen steeds meer aanvragen van huiseigenaren die een professionele camera installatie willen. Er zijn te namelijk veel slechte camera’s voor inbraakbeveiliging in de omloop. En helaas zijn er ook veel onervaren installateurs of ik kan het zelf wel mensen. Zij weten bijvoorbeeld niet goed wat zij moeten doen met tegenlicht of weerkaatsing en kennen niet alle technische oplossingen voor een helder beeld. Slechte beelden zie je nog regelmatig terug, zoals bijvoorbeeld in Opsporing Verzocht.

voorbeeld slechte beeldkwaliteit

Slechte camerabeelden maken pakkans nihil.

Camera’s met een te zwakke of geen infraroodfunctie zullen onduidelijk/zwart beelden waarnemen waardoor deze niet of nauwelijks bruikbaar zullen zijn als bewijsmateriaal of herkenning van de daders. Een goedkope camera is in dit geval letterlijk duurkoop. Schade, vermissing van geld en sieraden etc.

Daarnaast is het plaatsen op de juiste plekken ook nog een issue. Behalve optimale plaatsing denken wij ook aan de privacywet en regelgeving etc.

MEER WETEN OVER CAMERATOEZICHT? (bron: politie.nl)

Wij bieden advies en professionele oplossingen voor elke woning! Mail ons voor vrijblijvend advies of bel ons voor een afspraak 088 546700

 

Politie krijgt steeds vaker beelden privécamera.
Getagd op: