Inbraken circa 180 keer per dag in Nederland

Inbrekers zien we liever nooit!

Gelegenheidsinbreker
De meeste inbraken (ongeveer 80 procent) worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. De gelegenheidsinbreker haalt uit elke situatie zijn voordeel en werkt met klein materiaal: een tang of een schroevendraaier. Hij komt pas in actie als hij een pand ziet waar op eenvoudige wijze wat te halen is. Vervolgens wil hij maar één ding: snel zijn slag slaan. Tijd is zijn belangrijkste vijand. Het is voor een inbreker moeilijk om ‘snel’ een woning naar binnen te gaan die voldoet aan het politiekeurmerk veilig wonen.

Beveiligen helpt
Een inbraak mag niet langer duren dan enkele minuten anders neemt de kans om betrapt te worden snel toe. Aan goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren heeft de gelegenheidsinbreker dus een hekel. Hij houdt ook niet van oplettende bewoners en buren. Uit onderzoek van de politie blijkt dat, wanneer u uw woning voldoende beveiligt, de gelegenheidsinbreker buiten de deur blijft. Maar de inbrekers worden helaas steeds brutaler, slimmer en nemen grotere risico’s.

Waar slaat de gelegenheidsinbreker zijn slag?
De gelegenheidsinbreker slaat bij voorkeur (in 60% van de gevallen) toe via de achterkant van het huis. Meestal heeft hij daar de beste gelegenheid om ongezien zijn werk te doen en is er een veilige vluchtweg voorhanden (bijvoorbeeld via achtertuinen). Bovendien is de achterzijde van de woning vaak helemaal niet beveiligd, of in ieder geval minder goed dan de voorzijde.

Buysrogge adviseert en installeert de meest geschikte oplossing voor uw alarmbeveiliging rondom uw huis. Dit kan een eenvoudige inbraak-alarm zijn tot slimme en innovatieve oplossingen zoals;

  • alarmbediening met uw smartphone of tablet, waar u ook bent;
  • inbraakbeveiliging met beeldverificatie , foto- of videocamera’s;
  • maatwerkoplossingen, rekening houdend met  bijvoorbeeld huisdieren of kinderen.

Op dit moment bieden wij voor zowel woningen als bedrijfspanden uitbreidbare alarmsystemen van o.a. AJAX en PARADOX

AJAX beveiligingsoplossingen

PARADOX alarmsystemen

 

 

AJAX beveiligingsoplossingen Buysrogge

DIXIPLEX EVO SERIE Buysrogge

 

 

Inbraken circa 180 keer per dag in Nederland
Getagd op: